От Хебър скочиха на решението за прекратяването на първенството (видео)

От Хебър скочиха на решението за прекратяването на първенството (видео)
Вчера Управителния съвет на Българската федерация по волейбол реши да прекрати първенствата, което позволи на Нефтохимик Бургас да спечели титлата при мъжете. Във връзка с това кметът на Пазарджик г-н Тодор Попов и Председателя на ВК Хебър Александър Иванов излязоха с официална позиция за прекратяването на Суперлигата по волейбол. 

"По всички нормативни документи и по всички принципи шампион се определя след изиграването на плейофи. В случая имаме незавършено първенство по волейбол в редовен сезон, остават още 2 кръга. Да не говорим за плейофи. Кое налага вземането на такова решение, при положение, че новият сезон започва в края на месец октомври", започна кметът.

 

"Тези решения се вземат от едни хора, които аз познавам много добре, и които преди три години, преди ние да се появим на волейболната сцена на България, си бяха направили едни уговорки и затова волейболът беше на такова ниво, на такова селско ниво, смея да го твърдя, защото всички клубове си бяха направили уговорката да дават едни смешни пари на волейболистите", каза още той

Тодор Попов заяви, че отборът ще бъде много по-силен през следващия сезон и цели да спечели титлата без загубен мач.

"Искам да заявя отговорно, че Хебър следващата година ще бъде още по-силен, ще има още по-високи цели и ще бъде абсолютен хегемон. Този път нашата цел е ставане на шампион задължително и с незагубен мач през следващия сезон - да им е ясно на всички хора какво ги очаква следващата година"

"От ръководството на Хебър, целият треньорски щаб и всички състезатели сме категорични в едно - решението, което беше взето, беше супер прибързано, защото ние прекратихме сезона на 31 март. Решението беше абсолютно безотговорно, защото към момента се вменява на хората, че се прави за тяхното здраве, но реално здравено на хората по никакъв начин не се засяга и единственото нещо, което ние искахме бе сезонът да се завърши, когато ситуацията позволява", добави Александър Иванов


Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички