Гледай на живо

Очаквайте: Дания - Англия

Жейнов контрира Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата

Жейнов: Инициативата за заплатите трябва да идва от играчите, може да се стигне до съд (видео)
Жейнов: Инициативата за заплатите трябва да идва от играчите, може да се стигне до съд (видео)

Мениджърът Николай Жейнов отговори остро на изпълнителния директор на Левски Павел Колев, който по-рано през деня използва социалните мрежи, за да даде примери за намаляване на заплати във футболните клубове из Европа. Според агента ръководителят на "сините' негласно атакува Жейнов за изказването му пред Sportal TV преди няколко дни, че не цитира правилно някои от взетите мерки на Стария континент.Ето пълният текст на публикацията на мениджъра:

Павел Колев с коментар за намаляването на заплати в Ювентус
Павел Колев с коментар за намаляването на заплати в Ювентус

"Ако имаш предвид мен в началото, може да се обърнеш директно с името ми, както аз го направих преди няколко дни, когато казах, че не цитираш правилно информация. Няма нищо страшно да говорим с имена - въпрос на доблест. Когато човек заема такъв пост в един от грандовете на България, трябва да бъде максимално акуратен в изтъкването на факти. По същество сега. Разбира се сега започва пълна работа за излизане от положението в Европа с цел да се предотвратят фалити именно във времената на кризисно положение и всеки ще се позовава на врати в законодателството. Само, че образователната ти поредица отново е твърде едностранна и неточна. Цитираш само това, което искаш и подбираш примери, които да са ти удобни. В почти всички случаи заплатите са дължими в бъдещ период, а не се опростяват, както и самият ти каза за Ювентус. Така че самият ти си противоречиш в това твърдение. Разсрочване и опрощаване е различно нещо, това трябва да е ясно.


Към момента има индикации за разсрочване, а дали ще мине в опрощаване е твърде рано да се коментира. Помощта към клуба идва от високия данък, който трябва да плати освен заплатата, а знаем, че в Италия и в по-голямата част от Европа той е в пъти по-голям от България. Футболистите се съгласяват плащането да бъде отложено за следващ период, за да се облекчи финансовата тежест за момент, когато ще има нормални приходи в клуба. Относно цитирания от теб случай във Франция с chômage partiel също. Има предложение клубовете да плащат една част от заплатата, а останалата да е дължима след края на кризата. Цитираният от теб случай със Сион миналата седмица също не беше коректен.

В Швейцария ще плащат пълните заплати в пордължение на два месеца - март и април, като ще се компенсират от държавата и асоциацията в голяма част. В Сион играчите, които не бяха съгласни с мерките на президента бяха уволнени дисциплинарно и вече се подготвят дела срещу клуба от тяхна страна. Едностранното взимане на решение в тази ситуация може да се окаже в следващ етап проблем за клуба. Който реши да намалява заплати без съгласието на играчите, може да доведе до тежки съдебни битки, от които се опитвате да се измъкнете вече толкова години. Много отбори пък изобщо не са чак толкова притеснени от такава гледна точка, защото са направили застраховки за форсмажорни обстоятелства като настоящото. В разговорите с ФИФА и ЕСА информира ли ги, че си пропуснал да застраховаш Левски срещу такива извънредни обстоятелства. А що се отнася до претенциите за изкарването на хляба от футбола. Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата", написа Жейнов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички