Жейнов: Трябва пълен рестарт на БФС, вече десет дни чакам Павел Колев

Жейнов контрира Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата
Жейнов контрира Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата

Един от водещите родни мениджъри Николай Жейнов сподели, че според него трябва да се направи рестарт на ръководството на родния футбол и новият президент не трябва да е бил част от досегашното управление.

Жейнов: Инициативата за заплатите трябва да идва от играчите, може да се стигне до съд (видео)
"Клубовете трябва да направят своя избор за президент. Не може някой сам себе си да издига. Не трябва някой да бъде спуснат, а клубовете да го разпознаят като правилна фигура. Нямам фаворит, защото самият пост трябва да бъде една събирателна личност, но към момента мисля, че липсва такава. Не трябва да бъде човек от настоящото ръководство или изпълком, тъй като от последните десет години няма прогрес. Най-вече трябва да е честен човек. Когато истината е зад гърба ти е лесно да се справиш с всички хора. Трябва да се следват принципите и желанията на клубовете за развитие", каза Жейнов пред БНТ.

"От доста години има пандемия и в българския футбол. Трябва да се направи един рестарт, като се започне от БФС и то на най-високо ниво. Един човек трябва да намери 30-35 човека, на които да разчита. Трябват тесни специалисти във всяка сфера. Не може да идеш да те изберат и да се обградиш с хора със зависимости. С оглед на това, което се случило в последните години, нова кандидатура на Борислав Михайлов не мисля, че е удачна".

Павел Колев е готов за открит диспут с Жейнов
Жейнов коментира и задочния си конфликт с изпълнителния директор на Левски Павел Колев, който го покани на диспут. Мениджърът прие поканата, като даде съгласието си той да се проведе в студиото на Sportal.bg, но до момента няма отклик от страна на боса на "сините".

"Аз чакам десет дни вече, ни никой не идва. Футболните хора са много докачливи, когато някой ги попита професионално и се зададат неудобни въпроси. Аз нямам проблем с Павел Колев, просто изразих едно мнение в Sportal.bg, че е неправилно да се намаляват заплатите едностранно, защото се рискува да се отворят нови дела. Явно той реши, че става дума за Левски и написа един пост във Фейсбук, аз му отговорих и така тръгна всичко", каза Жейнов.


"По отношение на намаляването на заплатите всеки един футболист отговаря сам за себе си. Всеки си има личен договор и си е направил някакъв разчет на парите. Ако 80-90% от играчите са си намалили заплатите, а другите 10% представете си какъв коронавирус са. Но не трябва да се дава възможност да се образуват нови дела за клуба, ако някой реши, че не желае. В България често първо казваме неща, за да се харесат на феновете и след това се обръщат работите".

"Говори се за няколко варианта за трансферния прозорец, но все още няма решение на ФИФА. Доста правилници ще трябва да се преработят. Сега е моментът да се обърне календарът при нас според мен. Да се определят първенците по спортен принцип за настоящия шампионат и да се помисли как да се определят евроучастниците. Ако се обърне сезонът, ще се спести една подготовка, което не е малко. Ще има възможност да се плаща за по-малко време при определени договори на играчите", завърши Жейнов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички