Гледай на живо

ЦСКА - София хвърли здрав бой на хърватския Осиек - На живо след 4:2 на стадион "Васил Левски"

Спортистите приветстват решението за отлагането на Олимпиадата

Спортистите приветстват решението за отлагането на Олимпиадата

Мнозина спортисти приветстваха решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио за следващата година, предизвикано от пандемията от коронавирус.

"Няма проблем, може да почакаме", написа в Туитър световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер.

 

Световният шампион в десетобоя от 2019 година Никлас Каул също е на мнение, че решението е правилно за всички спортисти.

"Надявам се през 2021 година всички да изживеем Игрите, за които мечтаем", каза германецът пред ДПА.

 

Световният рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге определи решението като "мъдро".

 

"В края на краищата решението за отлагането на Олимпиадата е мъдро. Нямам търпение да се върна в Япония да защитавам олимпийската си титла догодина и да станем свидетели на едно чудесно събитие", написа в социалните мрежи Кипчоге.

 

Елитният британски състезател по колоездене Марк Кавендиш написа: "Голяма новина и тя е правилната. В момента имаме други неща, за които да се тревожим."

Шведската звезда в плуването Сара Сострьом е съгласна с мнението, че би било нечестно провеждането на Олимпиадата това лято, при положение, че не всички спортисти могат да водят пълноценна подготовка.

"Отлагането на Игрите не е изненада, подготвени сме за тази новина от седмици. Тъжно е, защото се подготвям дълго за този момент. Тъкмо влязох в добра форма, но сега основното е здравето на хората", каза шведката, която е олимпийска шампионка на 100 метра бътерфлай от Рио 2016.

Олимпийският шампион на диск Роберт Хартинг е категоричен, че всичко друго освен отлагане на Игрите би било престъпление.

"Предвид ситуацията със здравето, МОК щеше да извърши престъпление, ако бе оставил Игрите да се проведат това лято. Лудост е, че един вирус е причина за отлагане на Олимпиада, но това е реалността. Ще има и тежки икономически последствия в целия свят, които ще засегнат и спортистите", каза германецът.

Още от Токио 2020

Виж всички