Арда с уточнение за декларацията

Арда с уточнение за декларацията
Атанас Караиванов: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора (видео)
Атанас Караиванов: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора (видео)
Ръководството на Арда (Кърджали) изпрати до медиите уточнение във връзка с декларацията от по-рано, според която десет клуба от efbet Лига искат спиране на първенството. Впоследствие Ботев (Пловдив) и Черно море, които бяха сред подписаните, заявиха, че не са съгласни с декларацията. От Арда пък уточниха, че не са инициатор, а са били поели ангажимент пред другите клубове да я пратят до медиите. Ето уточнението на клуба от Кърджали:

"Уважаеми господа. Ръководството на ПФК АРДА би искало да внесе малко яснота около предложението за прекратяване на футболното първенство, което бе подкрепено от десет отбора от Първа лига и няколко от Втора лига.

Всички подписани клубове стигнаха до това единодушно становище, след разговори между ръководители на съответните клубове. Тук няма инициатор, а всички се обединихме около това предложение. Поводът за тази наша реакция, бе изказването на Атанас Караиванов в ефира на Sportal.bg, че инициатор е ПФК АРДА, а решението е взето на маса с нож и вилица. Бихме искали да уточним, че не ние ще определим кой да е шампион, и кой да изпадне. Това е предложение на всички клубове, което се надяваме да бъде разгледано и евентуално прието на извънредната сбирка между ръководните органи на българския футбол в понеделник. За ръководството на ПФК АРДА здравето на футболистите е на първо място и ние прилагаме всички предписани мерки от БФС, парламента, правителството и националния кризисен щаб".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти