Архитектът на "Колежа": Трудно е в момент на извънредно положение да се работи с общината

Архитектът на "Колежа": Трудно е в момент на извънредно положение да се работи с общината

„Трудно е в момент на извънредно положение в държавата да се работи с общината!“ Това заявява архитект Георги Савов за plovdivderby.

„Говорих с представители на общината, но в момента ситуацията е сложна и те решават съвсем други проблеми, свързани с извънредното положение. В момента, в който са готови да продължим по работата си с Колежа, аз съм на разположение“, заяви Савов.

Той коментира и желанието на представители на феновете на Ботев (Пловдив) проектът да бъде коригиран и вместо на северната трибуна, агитката на домакините да бъде разположена на южната. „Да, проведох конферентен разговор с привържениците. Силно уважавам тяхното желание и мотиви това да се случи, но аз като проектант на този обект им обясних какви са пречките. Не знам доколко те се съгласиха с моите мотиви. Заявих им, че ако вземат разрешение от полицията и общината за такава промяна, чак тогава аз мога да я осъществя. В противен случай, аз не бих си сложил подписа под подобно нещо, защото този проект е съгласуван с всички институции и така е решено да бъде. Ако трябва да преместим гостуващата публика на северната трибуна, ще трябва да се проектира и ново стълбище, което да е за гостуващите фенове в този сектор. Освен това не знам как ще се реши проблемът със затварянето на булеварди, за ескортирането на гостуващата агитка. Ако феновете на Ботев уговорят тези неща с полиция и община, то може да се направи промяната. Никой не е женен за този проект. Аз им казах моите доводи и също така им заявих, че може и друг проектант да се заеме с изграждането на стадион "Христо Ботев", заяви Савов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти