От БФС с коментар на декларацията на ЦСКА-София

От БФС с коментар на декларацията на ЦСКА-София
От "Армията" поискаха помощ от БФС
От "Армията" поискаха помощ от БФС

Директорът "Маркетинг и комуникации" към БФС – Христо Запрянов, коментира декларацията на ЦСКА-София, в която по-рано през деня ръководството на "червените" призова футболната ни централа да окаже съдействие на тима и на всички професионални клубове.
"УЕФА сформира една експертна група, която доста работи спрямо ситуацията в този момент. Господин Чеферин излезе с едно предложение, което бе обсъдено от всичките 55 страни-членки, което беше единодушно прието, защото всички смятат, че това е в полза на футбола, а именно отлагане на европейското първенство, както и да се направи всичко възможно да завършат всички домашни и международни първенства до края на юни", заяви пред "Домът на футбола" Запрянов.

"Няма конкретна дата, на която да бъде подновено първенството на България, тъй като не знаем как ще се развие ситуацията. Всички усилия ще бъдат първенствата да бъдат доиграни. Идеята е да бъде завършено първенството с плейофи, да бъде определен шампион, да бъдат определени изпадащите. Ситуацията се променя ден за ден, но самите федерации решават по какъв начин да завърши първенството, ако не приключи в дадения срок, който е 30-и юни. Това е песимистичният вариант", добави още той.

"Аз не мога да отговоря от позицията на ръководството на БФС, тъй като това е сравнително нов казус за нас, но за мен поне абсолютно всеки клуб определя таван на заплатите, абсолютно всеки клуб определя разходите си. В тази ситуация всеки клуб трябва сам за себе си да вземе решение как да действа, както се случва навсякъде по света. В Англия има нискоразредни клубове, които вече замразиха договорите на футболистите си. Аз не смятам, че точно БФС трябва да бъде институцията, която да компенсира клубовете за нещо като световна пандемия, която не е очаквана от никого, но със сигурност това ще се обсъди на по-високо ниво в нашата институция и със сигурност ще бъде коментирано", заяви директорът по повод декларацията на ЦСКА-София.

"Освен да похваля действията на феновете на Левски, които показаха, че любовта към клуба е нещо огромно и много специално, друго не мога да кажа. Адмирации за запалянковците и за ръководството на Левски, което се справя в този труден момент", завърши Христо Запрянов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти