Джарета: Футболът подцени проблема с коронавируса

Джарета: Футболът подцени проблема с коронавируса

Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета направи стряскаща прогноза за страната ни относно това, което предстои със заразата с коронавирус. Според италианеца, вирусът ще "постави на колене" България заради състоянието на нашата здравна система. Директорът е на мнение, че тренировъчният процес в отборите е трябвало да бъде прекъснат много по-рано.

"Всички се страхуваме, що се отнася до Италия. Семейството ми е разделено между Италия, САЩ и Испания и положението да нямам контрол над нещата изобщо не е приятно. Тук, в България, няма голямо притеснение, защото заразените са малко над 50, но превантивно спират всякакви несъществени дейности до 13 април, включително футбола. Надявам се да не е така, но мисля, че вирусът ще пристигне тук и ще бъде голям проблем, предвид състоянието на българското здравеопазване", заяви Джарета за радио TMW.

"Вирусът може да постави здравната система на България на колене. Всички най-добри лекари отиват в чужбина, а съоръженията не са адекватни, за да се справят с подобна спешна ситуация. Поради тази причина вече прекратиха всякакви активности", допълни директорът.

"Можем да тренираме, като държим дистанция, но такова трениране е много трудно в контактен спорт като футбола. Не съм съгласен с този начин на трениране, защото смятам, че трябва да спре напълно. Трябваше да спре всичко по-рано, сега виждаме много заразени играчи, които от своя страна пренасят вируса наоколо. Проблемът е подценен, тъй като поставя футбола пред много важни неща като общественото здраве".

"Ако първенството не приключи, не мисля, че телевизиите ще изплатят нормалните компенсации на отборите и тази ситуация може да убие малките отбори. Клубовете, които оцеляват без тези средства, са много малко в Серия А, камо ли във второстепенните лиги. Трябва да мислим и за тези, които работят в аматьорския спорт", допълни италианецът.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти