Гледай на живо

Евро 2024: Дания 0:1 Англия

БФС взима нови мерки за превенцията на играчите, разпрати писма до клубовете за тестове в борбата с COVID-19

БФС взима нови мерки за превенцията на играчите, разпрати писма до клубовете за тестове в борбата с COVID-19
От БФС: Няма възможност за компенсации - не само ЦСКА и Левски страдат, а цялата държава
От БФС: Няма възможност за компенсации - не само ЦСКА и Левски страдат, а цялата държава

Ръководството на БФС се старае по всички начини да помогне на клубовете и играчите да бъдат максимално подготвени и да преодолеят върлуващия коронавирус. Ръководството на централата заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкии.

В него се казва, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за COVID-19 преди подновяването на тренировъчния процес. В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска ковисия. Писмото е подписано както от председателят на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.
Михаил Илиев: Нещата са сериозни! Дисциплината е изключително важна Комисията предлага, връзка с коронавируса прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително. Самите клубове в този период трябва да "закупят скринингови тестове за COVID-19, с които да бъдат проверени преди подновяване на тренировъчния процес футболисти, спортно-технически щаб и служители на клуба".

Малко по-рано днес вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев заяви, че няма конкретна дата, на която да бъде подновено първенството на България, тъй като се очаква развитие на кризисната ситуация.
Усилията на БФС и регионалните структури е първенствата да бъдат доиграни. За efbet Лига вариантът е да бъде завършено първенството с плейофи, да бъде определен шампион, да бъдат определени изпадащите. За по-ниските нива на шампионата също ще се опита изиграване на целия оставащ сезон, дори с междинни кръгове всяка седмица.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички