"Арена Ауф Шалке"

"Арена Ауф Шалке", Гелзенкирхен

Капацитет: 50 000

"Арена Ауф Шалке" или "Фелтинс Арена" е друго място на Евро 2024 с подвижен покрив. Той също така има прибиращ се терен, което дава на стадиона в град Гелзенкирхен огромна гъвкавост за видовете събития, които може да организира. Създаден в края на 90-те години на миналия век и открит през август 2001 г., стадионът е домът на Шалке 04, който се нуждаеше от нов, по-модерен стадион след възхода на клуба в края на 90-те. Построен е в близост до техния стар "Паркщадион".

Теренът може да бъде преместен на стадиона и извън него за четири часа, което позволява тревата да се отглежда в по-естествени условия на открито, като същевременно я защитава, когато стадионът се използва за цели, различни от футбол. Те включват спидуей, зимни спортове като бобслей, скелетон и биатлон и, разбира се, музикални концерти.

Що се отнася до големите футболни мачове, които са се състояли тук, те включват финала на Шампионската лига през 2004 г., в който Порто на Жозе Моуриньо победи с 3:0 Монако. На този стадион се изиграха пет мача от Световното първенство през 2006 г.

Мачовете на "Арена Ауф Шалке":

16.06: Сърбия - Англия

20.06: Испания - Италия

26.06: Грузия - Португалия

30.06: Мач от 1/8-финалите