"Едюкейшън Сити Стейдиъм"

"Едюкейшън Сити Стейдиъм" е съоръжение специално за футбол с триетажни трибуни и капацитет от 40 хил. зрители. Първият ред е издигнат над терена, за да предоставя по-добра видимост на феновете. На два от ъглите са поставени LED екрани.

Стадионът е построен между 2016 и 2020 година и се намира в едно от предградята на Доха, наричано "Едюкейшън Сити" (Студентски град), където има клонове на много международни университети.

Целият стадион е покрит с козирка, под която са монтирани прожектори. Отвън покривът се свързва с фасадата, с която образува едно цяло, покрито с метални, ромбовидни панели. Цветът на панелите се променя в зависимост от ъгъла на слънчевата светлина, а през нощта сградата може да бъде осветена. Фасадата също е оборудвана със слънчеви панели.

Дизайнът на стадиона трябва да напомня на диамант, заради което е наричан още "Пустинният диамант". Затвореният обем също така позволява по-добър термичен контрол на интериора, а вкопаването на стадиона малко под нивото на земята също има положителен ефект върху топлоизолацията.

На този стадион ще се проведат 8 мача от Мондиала. Първоначалните планове бяха той да бъде разрушен след края на турнира, но впоследствие се взе решение той да остане и да обслужва студентите от околните университети. След турнира горното ниво на трибуните ще бъде демонтирано.

Капацитет: 44,667 зрители

Мачовете на този стадион:

22.11. - Дания -Тунис 
24.11. - Уругвай - Южна Корея 
26.11. - Полша - Саудитска Арабия 
28.11. - Южна Корея - Гана 
30.11. - Тунис - Франция 
01.12. - Южна Корея - Португалия 
06.12. - мач от 1/8-финалите 
09.12. - мач от 1/4-финалите