Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Стадион "Ал Байт"

"Ал Байт" е вторият по големина стадион от всички, които ще приемат мачове от Световното първенство в Катар. Той е с капацитет 60 хил. зрители и се намира най-далече от Доха - на около 50 километра. Всъщност той е единственият, който не се намира в столицата или някое от нейните предградия, а в град Ал Хор.

На този стадион ще се изиграят общо 9 мача от Световното. На него ще бъде и откриването на турнира.

Стадионът има впечатляващ дизайн, вдъхновен от традиционните палатки на бедуините. Той разполага с подвижен покрив, който покрива изяло съоръжението. Козирките пък са във формата на палатка. Друг интересен факт е, че на самия стадион има няколко луксозни апартамента, чиито балкони са с директен изглед към терена. Както и на повечето други стадиони, и тук има мощна охладителна система, с която по-лесно се контролира температурата вътре в него.

Строежът на "Ал Байт" започва през 2014 година и официално е завършен през 2019-а. Първоначално той е трябвало да бъде в черно-бял цвят, но впоследствие се взема решение за промяна на дизайна му в бежов, което помага за намаляване на температурата в него с 5 градуса.

След края на Световното първенство стадионът ще спре да функционира, като на негово място ще бъде построен 5-звезден хотел. Там ще бъдат изградени още магазини, ресторанти, барове, фитнеси и др.

Капацитет: 68,895 зрители

Мачове на този стадион:

20.11. - Катар - Еквадор 
23.11. - Мароко - Хърватия 
25.11. - Англия - САЩ 
27.11. - Испания - Германия 
29.11. - Нидерландия - Катар 
01.12. - Коста Рика - Германия 
04.12. - мач от 1/8-финалите 
10.12. - мач от 1/4-финалите 
14.12. - мач от 1/2-финалите