Валентино Роси с първи тест с прототипа на БМВ за Льо Ман

Легендата на мотоциклетизма Валентино Роси ще направи своя първи тест зад волана на LMDh прототипа на БМВ по време на теста за млади пилоти в Световния шампионат за издръжливост (WEC), който ще се проведе в Бахрейн в началото на ноември.

Доктора е заводски пилот на баварците и през този сезон се състезава в LMGT3 категорията на WEC и „24 часа на Льо Ман“ с екипа на WRT. За тест на Роси с LMDh прототипа се заговори още миналата година, когато той беше добавен към заводските пилоти на БМВ.

Манията Валентино Роси завладя "24 часа на Льо Ман"

Първоначалният план беше той да кара колата за първи път във втората половина на 2023 година, но от БМВ промениха графика. Самият Роси потвърди пред motorsport.com по време на кръга от GT World Challenge Europe сериите на „Монца“, че най-накрая ще получи шанс да кара M Hyrbrid V8 на „Сахир“.

„По време на теста за новобранци аз ще карам LMDh прототипа на БМВ и много се вълнувам, защото вече съм карал LMP2 миналата година, така че следващата ми цел беше M Hybrid V8. След това кой знае, може би в бъдеще ще има място за мен в Hypercar. Да видим“, заяви Доктора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти