Попето носи последната победа над Беларус

Гол на капитана на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов носи последната победа на България срещу Беларус. Това се случва на 13 ноември 2016 г. в световна квалификация, играна на Националния стадион "Васил Левски" в София. Попето, тогава футболист на Спартак (Москва), бележи в десетата минута, което се оказва достатъчно за "лъвовете" да вземат трите точки. Срещата през 2016 г. е дебютна в националния отбор за крилото Радослав Кирилов, както и за нападателя Преслав Йорданов.

Илиан Илиев: Трябва да спечелим мача и групата

Последните два двубоя с Беларус са загубени от нашия отбор: с 1:2 (попадение на Георги Костадинов - Мечката) в град Борисов в реванша от същите квалификации и с 0:1 в проверка в София, малко преди да избухне пандемията от COVID-19 през 2020 г.

Десподов: Ще търсим трите точки утре, националният отбор не трябва да се дели на Левски и ЦСКА, Локо и Ботев

Първата среща между България и Беларус датира от 2000 година. На стадион "Георги Аспарухов" побеждаваме с 4:1 в контролна среща. Головете за тима на Стойчо Младенов реализират Светослав Тодоров, Георги Донков, Ивайло Петков и Стилиян Петров. Капитан на трикольорите в този мач е легендата Красимир Балъков. Сред титулярите е и сегашният селекционер Илиан Илиев, звезда на Маритимо по онова време.

Добър терен чака "лъвовете" на "ЗТЕ Арена"

През 2007 г. Станимир Стоилов става временен наставник на националите и в рамките на четири дни печелим шест точки срещу бившата съветска република в кампанията за Евро 2008. В Минск нашите печелят с 2:1 след ефектни голове на Димитър Бербатов, а няколко дни по-късно победата идва след точни изстрели на звездата на Атлетико Мадрид Мартин Петров и халфа на Хановер 96 Чавдар Янков.

Митов: Момчетата са позитивно настроени и всеки е в добра форма

През 2014 г. България печели с 2:1 срещу Беларус в приятелска среща, състояла се пред около хиляда души на стадион "Васил Левски". Халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов и юношата на Левски Владимир Гаджев носят победата, а в този мач дебют в отбора на Любослав Пенев записват Андрей Гълъбинов и настоящият директор на ЦСКА - София Михаил Александров.

Препичащият се и побратимен с Добрич Залаегерсег чака Беларус - България

Общият ни баланс срещу Беларус след всички тези сблъсъци и попадения през годините е пет победи и три загуби, при голова разлика 12:7.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти