Гимнастички от 16 клуба ще си оспорват отличията за Купа "Нюанс НСА“

Гимнастички от 16 клуба ще си оспорват отличията в турнира по художествена гимнастика за Купата на “Нюанс НСА”. Състезанието ще обхваща всички възрастови групи, в четири категории, включително и С категория, която не е част от държавните първенства.

В надпреварата ще има и фестивална част, която ще честваме и 24 май – Деня на българската писменост и култура, това съобщи за БНР доц. Мария Гатева – преподавател на Национална спортна академия „Васил Левски“ и президент на КХГ „Нюанс НСА“.

„Доста спокойно преминава подготовката. Това не е държавно първенство и съм спокойна. Ще бъде доста приятен турнир. Ще бъде в три дни – от 22 до 24 май. Тези турнири са хубави, защото малките се надъхват от големите, от техните резултати. За тях е важно- всяка една изява е допълнителен стимул за да се продължи работата напред. Пътят е труден, но спорта е това. Той дава дисциплина“, заяви Гатева и допълни:

„За първи път трите възрасти – девойки младша, девойки старша и жени, имаме участие в държавното първенство в категория Елит. Няма как да не се радваме. Успяхме да направим два финала. Най-ни е мило от успехите на жените, защото те са най-първите ни деца. Те поправят пътечката за всички останали след тях. Конкуренцията е ожесточена, но това е хубаво. Само в условията на такава конкуренция може да излезе наистина добро, което да бъде първо в света. Тя ражда истинските шампиони. Вярвам в нашите деца. Те имат качествата да бъдат и в националния отбор. Това са ни следващите амбиции. За това работим и за това се готвим“.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти