Луис Енрике вижда Испания като фаворит за световната титла

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис Енрике смята, че неговата селекция – микс от млади и опитни играчи, може да бъде един от реалните претенденти за титлата на Световното първенство в Катар. "След период от съмнения и въпроси, сега мога да кажа, че създадохме група от млади талантливи футболисти и няколко ветерани, които могат да се изправят срещу всеки съперник, коментира самият Енрике пред медиите преди мача с Албания. "Като гледам другите отбори и ги сравнявам с нас, мога да кажа, че Испания ще достигне до финалните етапи на Световното. И ще се стремим да бъдем тежък съперник за всеки един, който излезе срещу нас, каза още Луис Енрике.

Испания посреща днес Албания на стадион Корнея Ел Прат в Барселона и това е първи мач от 18 години насам, в който Ла Фурия ще домакинства в този град – родното място на Луис Енрике, който има много сериозна история и като играч, и като треньор на ФК Барселона. "Искам този мач да се превърне в едно голямо парти за публиката. Очаквам да бъдем посрещнати с голям ентусиазъм, а Ла Фурия не е играла в Барселона от много време, каза самият Луис Енрике. Но журналистите се върнаха и на загубата от Италия на полуфинала на Европейското първенство, както и свързаха този мач с шокиращото отпадане на Скуадра Адзура от Република Северна Македония

Испания също се промъкна доста трудно, побеждавайки Швеция с 1:0 през ноември. "Ако не си направиш домашното и не се класираш директно, отиваш на плейофи. А там можеш да се изправиш пред екстремни ситуации. Става все по-трудно, отборите се учат и подготвят. Сега се случи на Италия, които са Европейски шампиони, но може да се случи и на нас, каза още той. Накрая го попитаха и за договора му, който изтича през декември след края на Световното в Катар. "Каква е ползата, ако го подновя сега, отидем на Световното и там всичко се обърка? Ако нещо се случи лошо, аз сам ще взема решение за себе си. Моето бъдеще не бива да интересува никого. А и аз живея в настоящето, завърши още бившият централен нападател.

Още от Футбол свят

Виж всички