Футболистите на ЦСКА - София даряват 120 000 лв. за кампанията на феновете

Футболистите на ЦСКА - София ще се включат в дарителската кампания на феновете. Играчите ще допринесат с доста сериозна сума в сметката за набиране на средства. Парите ще се използват за погасяване на дълговете към бивши футболисти на клуба, заради които ФИФА спря трансферите и наложи забрана на “червените” да картотекират нови състезатели. 

Според “Тема Спорт” възпитаниците на Стойчо Младенов ще подпомогнат каузата на привържениците със 120 000 лева, какъвто е размерът на премията, която те заработиха за равенството с Бодьо/Глимт от турнира Лига на конференциите. “Червените” направиха 0:0 на стадион “Васил Левски” с норвежкия шампион и според вътрешния правилник това е премията за спечелена точка в мач от груповата фаза на евротурнирите. 

Футболистите вече са уведомили клубното ръководство, че се отказват от бонуса и желанието им е тези пари да бъдат използвани за погасяването на задължението. 

Само за 48 часа феновете събраха 150 000 лева за ЦСКА - София

В същото време от “Армията” обявиха, че до събота кампанията вече е набрала над 200 000 лева, като в нея са се включили над 2500 привърженици. Очаква се днес от клуба да актуализират цифрата на набраните средства, тъй като вчера бе неработен ден и банката не може да предостави нужната информация. 

Очаква се даренията само от фенове да надхвърлят 400 000 лева до края на тази седмица.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти