Борис Станков: Костадинов изрече сериозни лъжи

Един от хората в екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов - Борис Станков, обвини в изричането на лъжи вицепрезидента на централата Емил Костадинов. Пред колегите от БНТ Станков говори по актуалните теми преди конгреса:

Бербатов дава пресконференция утре

"Емил Костадинов заема висока длъжност в БФС, но изрече сериозни лъжи и показа некомпетентност на теми, на които би трябвало да е добре запознат. Учуди ме, че каза, че нито един от другите кандидатите не е представил програма. Още април месец имахме близо два часа пресконференция, на която беше представена доста детайлна програма. Отделно преди две седмици пуснахме уеб сайт, на който е качена цялата програма, приоритетите. Г-н Костадинов спомена, че тяхната програма е изпълнена на 100%, участвал съм в изготвянето на тази визия, това не е програма, а визия, в която има доста статистика, самите цели са сбити в около 15 страници. Тази програма не е изпълнена дори наполовина - класиране на националния отбор през 2020 година, това е първото нещо, което най-очевидно не е изпълнено. Друг пример - десетгодишна концепция за развитие на детско-юношеския футбол. Къде е тази концепция и защо тя не стана достояние на цялата общественост? 

Лечков отписа шансовете на Бербатов за шеф на БФС

Близо 100 000 активни деца и младежи да се занимават с футбол, 2017 година са били 43 000 - тоест, целта е близо два пъти да се увеличи тази бройка. Ще е интересно на самия конгрес да чуем дали тази цел е изпълнена. И не на последно място 50% от цялото общество да се занимава под някаква форма с футбол. Само посещаемостта на националния отбор е показателна българите колко се интересуват въобще от футбол, за голямо съжаление. Когато започнахме кампанията, търсехме градивен дебат с всички кандидати, би трябвало всички кандидат-президенти да дебатират. Ставаме свидетели на нападки, в които не бихме искали да влизаме, но самите обстоятелства ни предизвикват. Интегралната бюлетина не е достатъчна, има много други точки за конгреса, които са на нашия уеб сайт - например делегатите да гласуват пред цялата зала, има качени видеа как се гласува на конгресите на ФИФА и УЕФА. Конгресът трябва да се предава на живо. Хубаво е, когато човек се изказва по определени теми да е достатъчно добре запознат. Проектите се предлагат на ФИФА и УЕФА от федерациите, тоест, БФС можеше да изгради една по-малка база, която да обслужва нуждите само на националните отбори и всички други проекти да бъдат за детско-юношеския и аматьорския футбол. 

Дали се занимаваме с интриги? Не, нашият екип е изцяло с чисти намерения. Мисля, че многократно го доказахме с всички публични изяви. За пръв път кандидат за президент и нашият екип направи срещи в цялата страна. Нашата цел беше да видим какви са проблемите на аматьорските и професионалните клубове по места. Чуваме, че в момента се организират срещи с клубовете, само че при съмнителни обстоятелства, в ресторанти. Смятам, че клубовете ще оценят, че ние се опитахме да разберем техните проблеми. Нашата програма беше променена в хода на обиколките, защото много от клубовете дадоха много разумни идеи. Голяма част от клубовете са за промяна, много отчаяни са, а промяната е тук. Нека когато отидат на конгреса, да гласуват по съвест. Излиза много притеснителна информация от досиетата на Пандора, всеки трябва да знае, че бъдещето на футбола е заложено на карта, всеки трябва да си тръгне от конгреса с чиста съвест. В БФС работят кадърни хора, не може всички да се поставят под общ знаменател. Нашата цел е да изградим една модерна и добре структурирана федерация, защото в момента БФС не е такава. Твърди сме готови да направим промяната", заяви Борис Станков. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти