Бранимира Маркова: Момичетата могат да играят много по-концентрирано

Главният мениджър на националния отбор жени индивидуално Бранимира Маркова заяви, че гимнастичките могат да играят много по-уверено и концентрирано. На официалната подиум тренировка днес Боряна Калейн и Катрин Тасева допуснаха грешки в композициите си.

Българските гимнастички тренират пълноценно преди Европейското във Варна

"На днешната подиум тренировка се допускаха грешки, но момичетата могат да играят много по-концентрирано, по-уверено. За съжаление имаха грешки, може би опипваха терена, за първи път сме в официалната зала, на официалния подиум. Иначе от няколко дни сме във Варна на лагер, във форма са, в настроение и с нетърпение очакват старта. Нямаме здравословни проблеми, чувстват се добре", каза Маркова след тренировката.

За Катрин Тасева това е последно европейско първенство в кариерата й. След олимпийските игри в Токио тя ще прекрати състезателната си кариера.

Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор

"Много емоционално преживява последните състезания Катрин, особено последните Световни купи. Това е последното й европейско първенство. Тя е много емоционален човек и смятам, че ще направи всичко, за да се представи възможно най-добре. Аз също се вълнувам, знам колко много момичетата обичат да играят пред публиката и тя доскоро им липсваше. Много се радвам, че това европейско първенство ще бъде пред публика и се надявам всички хора, от където и да ни гледат, да ни подкрепят", добави Маркова. Този шампионат ще включва по регламент отборно класиране жени и е квалификация за световното първенство догодина, което отново ще бъде в България.Това е един изключително нов формат. Отборното класиране на индивидуално жени и ансамбъл жени се случва за първи път на европейско първенство. Аз не обичам да говоря за цели преди големи първенства. Надявам се момичетата да бъдат концентрирани и да изиграят съчетанията си. Не смятам, че това, което се надяваме да стане, няма да се случи", каза още Бранимира Маркова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти