Лука Дончич има шанс да подобри постижение на Меджик Джонсън

Плеймейкърът на Далас Маверикс Лука Дончич си заслужи възможността да “чупи” легендарни рекорди още във втория си сезон в НБА. 21-годишният словенец има шанса да се превърне в най-младия баскетболист (21 години и 168 дни в края на ред. сезон), който води НБА по бройка “трипъл-дабъл”-и за един сезон, като по този начин ще счупи близо 40-годишния рекорд на Меджик Джонсън от сезон 1980/81, съобщават статистиците от Elias Sports Bureau.

Тогава легендата на ЛА Лейкърс е на 21 години и 227 дни, като шестте му “трипъл-дабъл”-а за сезона му позволяват да подобри предишното най-добро постижение на Оскар Робъртсън. В момента Дончич е лидер по “трипъл-дабъл”-и със своите 14, но е следван плътно от звездата на Лейкърс ЛеБрон Джеймс с 13 и лидера на Денвър Никола Йокич с 12. 

Тази нощ от 4:00 бълг. време словенската сензация и неговият тим Далас Маверикс излизат за първата от общо осемте си оставащи срещи от редовния сезон срещу Джеймс Хардън и Хюстън Рокетс. Преди спирането на сезона Дончич записваше средно по 28.7 точки, 9.3 борби и 8.7 асистенции.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти