Ново признание за словенското дете чудо

Меджик Дончич (видео)

Легендата на Бостън Селтикс Пол Пиърс очаква нещо огромно от словенския феномен Лука Дончич в плейофите. Шампионът с "келтите" попада сред феновете 21-годишния плеймейкър, който в едва втората си година в Лигата вече е водещото лице на Далас Маверикс.

"Очаквам специални неща от него. Говорим за хлапе, което направи един от най-сериозните скокове в последно време - от "Новобранец на годината" до кандидат за MVP. Той е спечелил всяко европейско отличие, което може да си представите, всяко MVP в Европа. Затова очаквам специални неща от това дете. Ясно е, че е специален талант, като според мен е най-талантливият играч в НБА днес. И светлините никога не сияят твърде много за него, затова очаквам огромни неща в плейофите", заяви Пиърс в ефира на The Jump.

Лука записа средно по 28.7 точки, 9.3 борби и 8.7 асистенции средно в 54 двубоя с екипа на Мавс до спирането на сезона и е с основна заслуга за успехите на тексаския тим през настоящата кампания. Маверикс са седми в класирането на Запад с баланс 40-27, но ще имат шанс да се изкачат още в оставащите осем мача в "Дисни Уърлд", тъй като разликата им с Хюстън, Оклахома и Юта не е фрапираща.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти