Динамо (Москва) на полуфинал за УЛЕБ Къп

Отборът на Динамо (Москва), който изхвърли от турнира за Купа УЛЕБ именно българския шампион Лукойл Академик, си осигури място на полуфиналите в надпреварата след победа над ПГЕ Туров със 78:63, в зала “Палавела” в Торино. Руският тим ще разбере своя опонент в следващата фаза на турнира тази вечер след двубоя между  Хирона и Уникс (Казан).

Хенри Домеркант бе най-резултатен в срещата с 22 точки, като реализира 6 тройки от 6 опита, Милош Вуянич наниза 16 точки и овладя 5 борби, а Робертас Явтокас добави 15 точки и 4 борби за победата на своя тим. Дейвид Логан се отличи за полския състав, регистрирайки 19 точки, 7 борби и 4 откраднати топки, докато Томас Келати завърши с 15 точки.

Срещата започна с по-концентрирани действия от страна на баскетболистите на Динамо, които бързо поведоха с 8 точки, при 15:7 и запазиха аванса си до края на първата четвърт, завършила 25:17. В началото на вторите 10 минути поляците поеха инициативата и обърнаха до 33:30 в своя полза, но играчите на Динамо отново поеха контрол върху срещата и се оттеглиха на почивката с 5 точки аванс, за 43:38.

Благодарение на феноменалната стрелба на Хенри Домеркант от далечно разстояние руският тим бързо поведе с двуцифрена разлика, която бе в размер на 12 точки в края на третата четвърт. В заключителните 10 минути на двубоя не станаха никакви изненади и играчите на Динамо продължиха да увеличават преднината си, достигайки до най-голямата разлика при 74:58, а финалната сирена дойде при 78:63.

снимка: www.ulebcup.com

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти