Гледай на живо

Евро 2024: Белгия - Румъния 1:0 /почивка/

Тупаници и невиждан скандал по оста Партизан - Цървена звезда

Тупаници и невиждан скандал по оста Партизан - Цървена звезда

От ръководството на Цървена звезда излязоха с шокиращо изявление в навечерието на третия мач от финалната серия за титлата с големия си враг Партизан в Адриатическата лига. “Звездашите” твърдят, че крилото на “гробарите” Джеймс Нънели е ударил и разкървавил техния състезател Стефан Лазаревич преди началото на сутрешната им тренировка в Белград. От клуба обявиха, че са подали сигнал към органите на реда и към шефовете на Адриатическата лига, като осъждат действията на Нънели и изискват той да бъде наказан. Това е продължение на конфликта между двамата играчи от втория мач, когато Нънели хвана за гушата Лазаревич при борба за една топка.

“Цървена звезда уведомява обществеността, че в неделя сутринта играчът на нашия първи отбор Стефан Лазаревич е получил наранявания, които се характеризират като тежко телесна повреда след физическа атака от играча на Партизан Джеймс Нънели. Инцидентът е станал преди началото на сутрешната тренировка на отбора ни в “Белградска Арена”, като при него Стефан Лазаревич е получил наранявания, които можете да видите на прикачените снимки.

Цървена звезда категорично осъжда този акт и поради сериозността на нараняването очаква реакцията на МВР, което към този момент взема показания и извършва разследване, както и от съдебните органи и съдилищата, тъй като това деяние се третира като “причиняване на тежка телесна повреда” съгласно Наказателния кодекс на Република Сърбия.

Освен това очакваме незабавна реакция на Адриатическата лига относно инцидента, който е безпрецедентен в историята на тази лига. Цървена звезда вече вече посочи отделни детайли, които не бяха санкционирани от съдиите по време на мачовете, но и от дисциплинарните органи на лигата след това, като един от тях бе ударът и хващането за гушата на Нънели в мач №2 срещу нашия играч Стефан Лазаревич.

Тази атака излиза извън всякакви граници на спорта и нормалността, затова очакваме спешна реакция от всички засегнати. Цървена звезда вече е подал дисциплинарен доклад до компетентните органи на Адриатическата лига, до спортния директор Миля Войнович и и до другите органи.

Очакваме играчът на Партизан Джеймс Нънели да бъде дисквалифициран и временно отстранен от надпреварата. В противен случай този мач не може да бъде редовен и няма как да бъде гарантирана безопасността на всички участници в срещата от по-сериозни инциденти", гласи позицията на Цървена звезда.

Цървена звезда води във финалната серия с 2-0 победи и тази вечер може да си гарантира титлата в Адриатика.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички