Лукойл Академик спира играчите си за националния тим

Ръководството на българския баскетболен шампион Лукойл Академик има намерение да спре своите национали за официалната мъжка гарнитура на България, научи Sportal.bg. Това е заявил в кулоарите след загубата тази вечер на "студентите" от Динамо (Москва) със 75:89 в първи осминафинален мач от турнира за Купа УЛЕБ президентът на клуба Валентин Златев. Основната причина била присъствието като помощник в щаба на Пини Гершон на досегашния селекционер Константин Папазов.

"Трябват ни добри треньори, които да обучават младите хора, а не както в момента правим Тити Папазов заместник-треньор в националния отбор. Той се упражнява навсякъде, когато може", коментира президентът на Лукойл Академик, цитиран от Gong.bg. "Сега ще се упражнява още веднъж в националния треньор и то като помощник. Моето мнение е ясно и категорично. Ние не говорим за шоу, а говорим за спорта в случая. Крайно време е да разбере, че призванието му не е му е треньор по баскетбол. Нека Тити Папазов се развива като поет".

Както е известно Константин Папазов – Тити бе старши-треньор на Лукойл Академик в периода 2004-2006. През пролетта на 2006-а година той бе уволнен от ръковоството на "студентите" без да бъде посочена ясна причина за неговото напускане. Тити е бил на два пъти начело на националния отбор – през 2002 година, както и през лятото на 2007-а. В момента в Лукойл Академик от националния тим играят капитанът на "трикольорите" Тодор Стойков, центърът Тенчо Банев, както и младият гард Чавдар Костов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти