О'Съливън устремен към пети финал на "SAGA Insurance Masters"

Рони О'Съливън се надява да достигне до петия си финал на турнира "SAGA Insurance Masters", който ще  се проведе в "Уембли Арина" от 13 до 20 януари. 32-годишният англичанин иска да стане вторият играч в историята на този спорт, освен Стивън Хендри, който има в кариерата си 5 последователни финала от надпреварата.

При последните два решителни сблъсъка за титлата Ракетата се справи с настоящия световен шампион Джон Хигинс с 10:3 фрейма, а през миналата година надделя над китаеца Дин Дзюнхуей със същия резултат. През 2004 година О'Съливън загуби финала срещу Пол Хънтър с 9:10, а през 2006 постигна неуспех срещу Хигинс отново с 9:10 части.

"Обичам този "Мастърс" и съм горд от това, което направих през последните няколко сезона, заяви Рони, който в края на миналата година спечели четвъртата си титла от Откритото първенство на Великобритания. - Въпреки че имам два загубени финала, това бяха едни страхотни мачове. Това е един от най-силните турнири за мен и се надявам да се класирам за крайната фаза. Атмосферата и зрителите са невероятни. Винаги съм казвал, че без подкрепа от феновете, успехи трудно се постигат. Надявам се да не разочаровам никой с представянето си."

В момента Рони О'Съливън е първи в предварителната световна ранглиста, като веднага след него е финалистът от шампионата на Обединеното кралство Стивън Магуайър. "Стивън ще  се върне на масата по-силен отвсякога, убеден съм в това", приключи коментара си бившият двукратен световен шампион.

 

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти