Арогантността на Кристияно Роналдо забавлява сър Алекс

Само преди няколко дни мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се застъпи за Кристияно Роналдо, заявявайки, че е жертва на съдиите. Сега отново шотландският специалист защити доста противоречивия характер на звездата на "Червените дяволи", като даже каза, че харесва арогантността на футболиста.

Спречкването между 24-годишния португалски национал и играча на Нюкасъл Стивън Тейлър в сряда даде повод за нови дискусии относно поведението на Роналдо. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отправи нападки, че крилото на Юнайтед умишлено провокира съперниците си и се държи арогантно с цел да ги изнерви до максимална степен. Сър Алекс обаче заяви, че няма никакво намерение да се опитва да променя характера и поведението на Кристияно Роналдо, а напротив - даже изрази възхищението си от куража му.

"Виждал съм много велики играчи през годините и всички те притежават именно тази приятна арогантност, обясни 67-годишният специалист. - Това, че винаги си готов да се бориш за топката и да играеш смело, е хубаво и заслужава уважение. Няма нищо нередно. Не виждам никаква причина да го спра да действа по този начин. Той се забавлява на терена, а аз се радвам да го гледам. Нещо повече - даже съм платил над 10 милиона паудна за това", коментира Фъргюсън.  

Още от Футбол свят

Виж всички