Гара гони рекорд на Павел Панов

Предстоящият мач между Левски и Лил в Лига Европа може да се окаже поредна стъпка към върхово постижение за нападателя на "сините" Гара Дембеле, пише "Меридиан мач". Голмайсторът се разписа във всички домакински мачове в евротурнирите от началото на сезона.

С това той вече изравни Кирил Миланов от 1976 и 1977 година. Тогавашният таран на отбора прави серия от четири поредни домакински мача в Европа, в които се разписва. Миланов опъва мрежите на Рейпас (6 гола в един мач за Миланов), Боависта, Атлетико Мадрид и Шльонск. Серията му включва срещи от два сезона.

Абсолютният рекорд по поредни домакински двубои с голове се държи от Павел Панов. Неговата серия е още по-внушителна - седем срещи, които се простират в цели три сезона. Панов вкарва на Ескишехир, Дуисбург, Аякс и Барселона в турнира за Купата на УЕФА през 1975/76.

В следващото си участие реализира на Боависта и Рейнджърс, а в третия си сезон вкарва на Шльонск. Така аритметиката показва, че ако Гара отбележи на Лил, пред него за подобряване ще остане само постижението на Павел Панов. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти