Ботев (Ихтиман) и Монтана отиват на квалификации

Два потока от първенството на България по волейбол за юноши старша възраст, съответно пета и шеста група, нямат директни квоти за класиране на държавните финали. Така отборите се състезават помежду си само за първото място в крайното класиране, което дава участие в квалификации за републиканското първенство.

В пета група през тази година бяха събрани на едно място отбори без регионален принцип, но с изравнени възможности. Така имаше оспорвана борба за челото на потока. В крайна сметка правото за участие на квалификации извоюва тимът на Ботев (Ихтиман), който завърши на първо място с девет победи, една загуба и 27 точки. 

Всички резултати и крайно класиране в пета група – виж тук.

В шеста група пък на върха завърши тимът на Монтана, който също продължава борбата на квалификации за държавните финали. Монтанчани приключиха борбата без загуба, като се откриха като лидер в този поток, завършвайки мачовете без нито един загубен гейм.

Всички резултати и крайно класиране в шеста група – виж тук. 

Допълнителните квалификациите ще се проведат под формата на два турнира на 9 и 10 март и заключителна надпревара на 17-18 март. Домакините обаче все още не са уточнени.

По регламент на БФВ на финалите за юноши старша възраст участват осем отбора от цяла България.

viasport.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти