Дортмунд цака Байерн с евтина бира

След 6-годишна доминация на Байерн (Мюнхен) мнозина в Германия се радват, че този сезон Борусия (Дортмунд) се представя много силно и е лидер с 9 точки пред шампионите. Има обаче още поне две причини безпристрастните запалянковци в страната да предпочитат клуба от Вестфалия пред този от Бавария. Оказва се, че от цялата Бундеслига на стадиона в Дортмунд продават най-евтините вурстове и бира. В същото време най-скъпи те са на “Алианц Арена”. Половин литрова бира на “Сигнал Идуна Парк” струва 3,90 евро срещу 4,40 евро на стадиона на Байерн. Средната цена за Бундеслигата е 4,20 евро.

Борусия примамва и с евтините си вурстове - по 2,80 евро на бройка, каквато цена предлагат и във Фрайбург. Тук разликата с мюнхенския гранд е голяма, защото там наденичките са по 4,20 евро. Средната цена за всички стадиони е 3,20 евро.

Президентът на Байерн Ули Хьонес е обвиняван, че използва позицията си, за да промотира вурстове от своя месарски цех. От известно време насам семейната фирма на боса доставя месни продукти за “Алианц Арена”.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти