Повече от 750 000 посрещнаха Шестата в Ливърпул (видео + галерия)

Повече от 750 000 души (б.ред. според официални данни на полицията) изпълниха улиците на английския град Ливърпул, за да участват в шампионския парад след поредния европейски триумф на едноименния клуб. В продължение на четири часа играчите и феновете на Ливърпул празнуваха шестата европейска купа за клуба от “Анфийлд”.

Празненствата започнаха точно в 18:00 часа българско време, като улиците на града бяха препълнени още преди започването на официалната част. Футболистите на Юрген Клоп, както и всички останали от щаба, преминаха през града на специално декориран за случая открит автобус. Освен основния рейс имаше още два такива, като единият бе за представителите на медиите, а другият за приятели и роднини на играчите.

Парадът продължи до вечерта, като във всеки един момент автобусите бяха обградени от червено множество, поздравяващо своите герои. На моменти скоростта на движение бе 5 км в час. Хората използваха всякакви средства, за да видят отблизо своите любимци. Някои се бяха покатерили върху светофарни уредби, имаше и тълпа, окупирала строително скеле. Финалът на шествието бе предвиден при Роял Ливър Билдинг, която е една от емблематичните сгради в града. С наближаването й бяха пуснати фойерверки при преминаването на шествието. Клубната телевизия излъчи директно всичко най-интересно, като в ролята на водещ в един момент влезе звездата на тима Вирджил ван Дайк, който интервюира част от съотборниците си.

We're away.

ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички