Лудогорец се доближава до ганайско крило

Лудогорец се доближава до привличането на ганайското крило Нана Ампома. 23-годишният футболист е собственост на белгийския Ваасланд-Беверен. Приближени до играча обявиха, че той ще напусне състава след края на сезона. Според местните медии интерес към него има от Генк и българския шампион.

През този сезон той има 21 шампионатни мача зад гърба си, в които е отбелязал 9 гола. "Мисля, че правя най-добрата си кампания. Надявам се, че тепърва ще подобря още статистиките и показателите си. Искам да вкарам още три гола и да направя шест асистенции, а ако може да удвоя това по две. До момента не се справям лошо за играч от по-малък клуб", каза Ампома.

"Дали с игрите си съм хванал окото на други отбори? Който играе добре, той предизвиква интерес, това е логично. Имам договор за още две години, все още е рано да кажа къде ще продължа кариерата си. Точно сега не работим по трансфер, но ще видим", посочи играчът.

В кариерата си Ампома е играл професионално само за Ваасланд-Беверен. За първенство има общо 76 мача, в които е отбелязал 17 гола. Той е висок 176 см и притежава добър дрибъл.

Лудогорец вече има осъществена сделка за лятото. В тима ще пристигне нападателят Мавис Чибота. Той вече бе откупен от Бней Йехуда, но ще играе за израелския тим до лятото.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти