Волейболистите на СУ ще играят във Висшата лига от следващия сезон

Отборът на Софийски университет ще играе във второто ниво от волейболния шампионат при мъжете - Висшата лига през следващия сезон 2020/2021, след като стана шампион във финалния турнир на А Национална волейболна група. Надпреварата се проведе в "Арена Смолян" с участието на домакините от Родопа (Смолян), Септември (София) и Eлит (Силистра).

По пътя към първото място волейболистите на СУ, водени от Десислава Величкова, надиграха категорично Елит (Силистра) с 3:0 (25:21, 25:10, 25:16) в последния мач от надпреварата. Така съставът на СУ завърши турнира с три победи от три мача и само 3 загубени гейма.

Отборът беше награден от вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и кмета на град Смолян Николай Мелемов. 

Столичният тим се наложи над домакина на финалната четворка Родопа (Смолян) с

3:1 (25:12, 13:25, 25:16, 25:18)

във втория ден на турнира.

На старта в петък момчетата на Десислава Величкова постигнаха драматичен успех срещу ВК Септември (София), като надделяха с 3:2 (19:25, 32:34, 28:26, 25:16, 19:17), показвайки характер в най-важния момент. Това бе първата победа за сезона над този съперник.  

Тимът стигна до финалната четворка, след като през февруари победи ВК Изгрев (Ябланица) с

3:1 гейма

като домакин и с

3:2

като гост в четвъртфиналните плейофи. 

Класирането за Висшата лига на България бе постигнато почти изцяло с юношите старша възраст на клуба, като изключение правят Кристиян Дамянов, Радослав Сматракалев, както и капитанът Преслав Колев. 

Първенецът в турнира се класира директно за Висшата лига, а завършилият на второ място състав ще играе плейаут с предпоследния от второто ниво на шампионата.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички