Съдия се гаври с ЦСКА в тъп мач срещу Локомотив

Съдия се гаври с ЦСКА в тъп мач срещу Локомотив

В нелошо първо полувреме и трагична втора част Локомотив и ЦСКА не успяха да си отбележат гол в нарочения предварително за дерби мач и срещата завърши 0:0. Армейците бяха далеч по-активния отбор, но многото пропуски на Неи, Велизар Димитров, Тунчев и Гъргоров ги лишиха от заслужена победа. С основна заслуга обаче армейците да не вкарат гол бе главният съдия на двубоя Николай Йорданов, който не даде дузпа за ЦСКА в 43-та минута. Тогава Велизар Димитров бе задържан в наказаталното поле от Иво Иванов, но весто реферът да отсъди дузпа и да покаже втори жълт картон на халфа на Локо, той декорира фаулирания играч.

Другото доста спорно положение на рефера бе двадесет минути преди края, когато Неи се отскубна от персоналния си пазач - Георги Марков, защитникът извърши нарушение за втори жълт, респективно червен картон, но Йорданов отново го спести.

Въпреки превъзходството на ЦСКА, срещата бе изпъстрена с безсмислени единоборства и елементарни грешки на футболистите на двата отбора, които се стремяха повече да ритат топката на посоки, отколкото да изградят някаква ефектна комбинация.

И докато червените все пак стигаха до някакви опасности пред стража на домакините Голубович, то буди недоумение апатията, с която играха футболистите на Локо.

Първото опасно положение за ЦСКА бе още в 6-та минута, когато Велизар Димитров се озова сам срещу Голубович, но сърбинът спаси анемичния шут на нападателя. Локо отговори с удар на Лопеш, който прелетя над вратата и това бе единственото по-опасно положение за железничарите.

След него ЦСКА отново се настани трайно в половината на домакините и при едно статично положение в 32-та минута армейците като по чудо не отбелязаха гол. След центриране на Маркиньос, Тунчев стреля с глава от два метра, но Голубович с котешка пъргавина успя да чукне топката, която се удари в гредата и се върна в неговите ръце.

Към края на полувремето превъзходството на ЦСКА бе очевидно, а освен неотсъдената дузпа, червените изпуснаха още едно положение с автор, отново Велизар.

През втората част играта се поизравни, но опасностите пак бяха пред вратата на домакините. С фатални пропуски се отличиха Неи, който се озова очи в очи с Голубович, но докато се нагласи да шутира притичалият Бандаловски го блокира. Към края на срещата същото сториха и неговите съотборници Емил Гъргоров и Велизар Димитров, с което лишиха армейците от заслужена победа.

Така след нулевото равенство ЦСКА запази 10-точковата си преднина пред втория Локомотив, което почти сигурно гарантира 31-та им титла на България.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 0:0

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ:
Голубович, Д.Дончев (45-Пасков), Марков, Златински, Джилас, Дафчев, Добрев, Коилов, Лопеш (34-Бандаловски), Иванов (86-Орачев), Балдовалиев (Галев, Списич, Антунович, Митев)

ЦСКА: Петров, Тодоров, Тунчев, Котев, Машадо, Янчев, Маркиньос, Димитров (84-Зе Руи), Петре, Удоджи (65-Гъргоров), Неи (90-Йорданов) (Пиргов, Настич, Вуядинович, Юруков)

СЪДИЯ: Николай Йорданов

СТАДИОН: "Локомотив", София - 7000 зрители

снимка: Марин Маринов Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички