Легенда на Юнайтед: Долу ръцете от Бербатов, той е невероятен играч

Легенда на Юнайтед: Долу ръцете от Бербатов, той е невероятен играч

След всички критики, с които английската преса засипа нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в последните дни, най-сетне се намери някой, който защити капитана на българския национален отбор. Това е легендата на "червените дяволи" Теди Шерингам, за когото няма съмнение, че Бербатов ще разкрие в пълна степен качествата си, като просто му е нужно малко време.

"Аз много приличах на Бербатов по начина, по който изглеждах като играч. Аз също не изглеждах като неуморим бегач. Но това, че не е като Уейн Рууни или Карлос Тевес, не означава, че той не върши работа. Няма никакво значение дали го сравняват с Кантона или не. В който и клуб да отидеш, идваш на нечие място. И когато си тръгнеш, някой ще замени теб", заяви Шерингам пред "Манчестър Ивнинг Нюз". Бившият нападател записа името си със златни букви в историята на Манчестър Юнайтед, когато вкара изравнителния гол за тима в незабравимия финал на Шампионската лига с Байерн (Мюнхен) преди 10 години, спечелен от "червените дяволи" с 2:1.

За Шерингам няма никакво съмнение, че 28-годишният българин е футболист, който притежава класа. "Той е невероятен играч. Понякога на един футболист му е нужно по-дълго време, за да се впише в един клуб по отношение на начина на живот и футбола, и вероятно точно това се случи с него. Наблюдавал съм го и съм абсолютно убеден, че той ще бъде още по-добър през следващия сезон. Виждал съм го да играе изключително за Тотнъм и съм сигурен, че той отново ще покаже на какво е способен", вярва Теди Шерингам.

В първия си сезон на "Олд Трафорд" Димитър Бербатов записа 14 гола и 10 асистенции.

СНИМКА: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички