Ювентус уволни Раниери

Ювентус уволни Раниери

Ръководството на Ювентус уволни наставника на тима Клаудио Раниери след поредицата от слаби резултати. На негово място за последните две срещи ще застане бившият защитник на Юве Чиро Ферара, който досега работеше като шеф на школата в торинския гранд. Бившият бранител работи и като помощник на Марчело Липи в националния тим на Италия. Със "Скуадра адзура" Ферара триумфира в Берлин на финала на Мондиал'2006.

От своя страна Раниери имаше контракт с клуба до 30-и юни 2010 година, но след като тимът не успях да запише победа в последните си осем официални срещи, където допусна две поражения и шест равенства, бе уволнен.  Белокосият специалист пое Старата госпожа на първи юли 2007 година, след което отборът завърши на трето място през миналия сезон в шампионата. След 36-ия кръг на този сезон Юве също е на трета позиция, след като отпадна на 1/8-финал в Шампионската лига от Челси и на полуфинал за Купата на Италия от Лацио.

"Ювентус благодари на Клаудио Раниери за работата в клуба през последните две години. Новият треньор се казва Чиро Ферара, на когото се пожелават множество успехи", съобщи сайтът на "бианконерите".

Чиро Ферара е роден на 11-и февруари 1967 година в Неапол. Има точно 500 мача в Серия "А" , от които 247 с екипа на Наполи и 253 с екипа на Ювентус в периода 1994 - 2005 година. 42-годишният италианец е спечелил в спорната си кариера осем титли в Серия "А", от които една отнета заради скандалите през 2006 година. Ферара има спечелени още две купи на Италия, пет суперкупи на Италия, купа на УЕФА, Шампионската лига и междуконтиненталната купа.  

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички