Големият фаворит остана само с бронз в хвърлянето на диск на Европейското в Рим

Големият фаворит остана само с бронз в хвърлянето на диск на Европейското в Рим

Големият фаворит за златния медал в хвърлянето на диск при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим Миколас Алекна не успя да защити статута си на фаворит и завърши едва на третото място в състезанието, прибирайки бронзовия медел.

Литовецът, който по-рано тази година постави нов световен рекорд в дисциплината от 74.35 метра, имаше едно кошмарно състезание, в което записа само два успешни опита. Във втория от тях той стигна до 67.48, което му бе достатъчно само за бронзовото отличие.

А европейската титла с 68.08 метра спечели словенецът Кристян Чех, който направи цели три опита, които щяха да са му достатъчни за златото. Освен въпросните 68.08 той постигна още 68.05 и 67.93, които щяха да са му напълно достатъчни, за да спечели златото с аванс от повече от 20 сантиметра спрямо австриецът Лукас Вайсхайдингер, който постигна 67.70 в своя пети опит. За него това бе единственият опит над 67 метра.

За шампиона Чех това е второ отличие от Европейските шампионати, след като преди две години в Мюнхен той остана със среброто. Тогава той бе победен от Алекна, но днес ролите на двамата бяха разменени и триумфът бе за словенеца.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички