(АРХИВ) Betano инвестира близо 50 млн. долара в бразилския футбол

(АРХИВ) Betano инвестира близо 50 млн. долара в бразилския футбол

Betano разшири сътрудничеството си Футболната конфедерация на Бразилия, след като се превърна в главен спонсор и на водещото местно първенство - Бразилейро Betano, известно преди като Серия “А”. Отделно компанията, зад която стои Kaizen Gaming, държи правата още върху “Б” групата и турнира за Купата на Бразилия.

Контрактът за Бразилейро Betano е за срок от три години, като ежегодно компанията ще плаща по 16 млн. долара (около 80 млн. бразилски реала). Шампионатът започна на 13 април и ще продължи до 8 декември.

Хазартната компания е спонсор на трикратния шампион Атлетико Минейро, а до скоро логото й стоеше върху екипите на четирикратния шампион и действащ носител на Копа Либертадорес Флуминензе, който обаче вече си партнира със Superbet.

През миналата година Бразилия взе решение да регулира хазартния бизнес, с което сложи край на 4-годишната му дейност в сивата икономика. Така всички букмейкъри получават право да работят на местния пазар, след като се сдобият с необходим лиценз.

Както е известно, Betano подписа договор и с Аржентинската футболна асоциация за спонсорство на местната елитна дивизия Torneo Betano и на турнира за Купата на Професионалната лига в Аржентина - Copa Betano.

(АРХИВ) Betano стана спонсор и на елитната дивизия в Аржентина
(АРХИВ) Betano стана спонсор и на елитната дивизия в Аржентина
Последвайте каналите ни в:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти