Гледай на живо

Очаквайте в 20:00: Ивайло Петев и Сонко Сундберг разкриват плана на Лудогорец за предстоящия сблъсък с Нордселанд

Промениха правилата за колата от НАСКАР на "24 часа на Льо Ман"

Промениха правилата за колата от НАСКАР на "24 часа на Льо Ман"

За първи път от 1976 година насам автомобил от НАСКАР ще взема участие в „24-те часа на Льо Ман“, като колата, която ще бъде поделена между Дженсън Бътън, Джими Джонсън и Майк Рокенфелер ще бъде извън класирането.

Първоначално идеята на организаторите беше този автомобил Шевроле Camaro ZL1 да стартира състезанието от дъното на колоната, а същото щеше да се случва и при всеки период с автомобил на сигурността. В деня преди старта на състезанието обаче беше решено, че тези правила ще бъдат изменени и така колата с №24 ще стартира и рестартира пред автомобилите от GTE Am.

Първоначално очакванията на организаторите бяха колата от НАСКАР да бъде по-бавна от автомобилите от GTE Am и затова правилата бяха структурирани така, че тя да стартира от последната позиция на стартовата решетка. От началото на седмицата обаче автомобилът от НАСКАР е с 4-5 секунди на обиколка по-бърз от колите от GTE Am, което накара тимовете от GTE Am да помоля организаторите да променят правилника.

Тази молба бе уважена и така колата на Джонсън, Бътън и Рокенфелер ще стартира пред автомобилите от GTE Am, след което няма да бъде включвана в тяхната група при периодите с кола на сигурността.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти