Луис Енрике: Надявах се да създадем повече положения

Луис Енрике: Надявах се да създадем повече положения

Селекционерът на Испания Луис Енрике не бе особено щастлив след равенството 1:1 с Полша на Евро 2020. Той призна, че е очаквал тимът му да има поголямо игрово превъзходство и да създаде повече голови положения. Освен това не скри разочарованието си от пропуснатата дузпа, която можеше да донесе трите точки на неговия тим.

“В момента желанието ми е да изгледам отново мача и да го анализирам в дълбочина, тъй като в момента емоциите надделяват. Може би бяхме по-добри, но не достатъчно. Полша ми хареса. Те нямаха много положения, но ни наказаха чрез Левандовски. Опитахме да измъкнем победата, показахме желание, но за съжаление пропуснахме и дузпа в ключов момент. Надявах се да имаме по-голямо превъзходство и да създадем повече положения. Понякога резултатът лъже, особено, когато не е позитивен. Затова за всеки треньор е много важно да анализира внимателно всеки мач”, заяви Енрике.

“В последния мач ще играем за победа, без съмнение. Равенството не ни устройва и ще търсим победата. Моята работа като треньор е да върна увереността на играчите и да им вдъхна позитивно настроение. Имаме четири дни да се подготвим и трябва да донесем радост на феновете ни, които го заслужават. В противен случай ще отпаднем”, допълни специалистът.

Той коментира и представянето на Алваро Мората.

“Мората направи много хубави неща, както и в първия мач. Отбеляза гол и може да се каже, че ролята на нападател му отива. Жалко, че не успя да направи повече Съперникът ни постави в трудна ситуация, от която не успяхме да излезем”, завърши наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички