Беларус загуби домакинството си на СК по биатлон

Беларус загуби домакинството си на СК по биатлон

От Международния съюз по биатлон (IBU) обявиха, че предвиденият кръг от програмата на сезон 2021/2022 в Световната купа в Минск, Беларус ще бъде преместен във финландския зимен център Контиолахти. 

Стартовете в белоруската столица трябваше да се проведат между 3 и 6 март следващата година, като те щяха да са първи такива след Зимните олипмпийски игри в Пекин през февруари. Заради усложнената обстановка с коронавирус и изпитваните трудности от страна на местните организатори по подготовката на трасетата, от IBU взеха решение да преместят стартовете във Финландия. 

Другата причина затова решение бе желанието на централата, всички отбори да имат предварителна информация къде точно ще бъдат състезанията през предстоящата кампания, за да не се стига до промени в последния момент, както бе през миналата година. В резултат на обявяването на Контиолахти като домакин на седмия кръг за Световната купа, стартовете, които трябваше да се проведат във финландския зимен център в началото на кампания ще се състоят в Йостерсунд. 

Шведският зимен център домакинства на последния кръг от сезон 2020/2021, след като Осло се отказаха от правото си да организират стартовете заради строгите мерки в страната заради пандемията от коронавирус. Така първите две седмици от сезон 2021/2022 ще бъдат на територията на Йостерсунд, където керванът трябваше да се прехвърли след стартовете в Контиолахти. 

Сезон 2021/2022 в Световната купа по биатлон ще започне в последния уикенд на ноември със стартове в дисциплините индивидуално и спринт. Седмица по-късно отново в Йостесунд ще се проведат и надпревари в спринта, преследването и класическите щафети за мъже и жени.

Още от Зимни спортове

Виж всички