Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Удо трябва да внимава да не бъде класически изигран

Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Удо трябва да внимава да не бъде класически изигран

Рилски спортист и Левски Лукойл ще се изправят един срещу друг на финала в турнира за Купата на България. Срещата е утре от 19:00 часа в Панагюрище. В полуфиналната фаза на надпреварата Рилецо разби Балкан (90:48), а „сините“ се справиха с Ямбол (100:84). Sportal.bg отново потърси бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който коментира случилото се, сподели очакванията си за финала и даде своята прогноза за мача.

„Очакван финал. Рилски спортист е най-добре играещият отбор в момента в първенството, а Левски има голям потенциал.

Ласкателството на Тити е някакъв вид стратегия, но за много неща е прав. Рилски спортист в момента е най-добре комплектован от всяка гледна точка. Говорим за състав, отношение в отбора, мотивация, за самия дух в отбора. Момчетата играят много сплотено и е нормално да са фаворити за този мач, но...все пак говорим за финал и говорим за Левски, който до този момент не сме имали възможност да го видим в пълния му блясък. Имат и нов баскетболист – американец (б.а. Рейкуон Мичъл), който е със сериозни претенции, така че нищо не се знае на този финал. Може да се окаже, че тази победа на полуфинала на Рилецо срещу Балкан, може да им изиграе лоша шега, да си повярват прекалено много. Затова, ако искат да спечелят, трябва да излязат максимално мотивирани срещу Левски.

В такива мачове трябва да имаш опит. С цялото ми уважение към Удо, но Тити наистина има доста по-голям опит. Затова Удо трябва да внимава да не бъде изигран класически. Сигурен съм, че Левски ще намери слабите страни на Рилски в този мач и ще се възползва максимално добре. В такива мачове е много лошо да излизаш фаворит и да си играл цял сезон много добре и на финала да си мислиш, че ще е като полуфинал или като мач от първенството. Гледали сме много мачове между Левски и Рилски спортист, протичали са по всякакви възможни сценарии, но според мен този няма да е нито един от тях.

В този сблъсък фаворит няма. Може да се случи абсолютно всичко – както Рилецо да продължи добрата си игра от полуфинала, така и Левски да направи същото с тях. Мачът ще бъде непредсказуем.

Най-голямата слабост на Левски до този момент беше това, че от началото на сезона до сега, отборът не успя да играе в пълен състав. Винаги липсваха по един-двама ключови състезатели. Относно Рилски спортист, тяхното най-голямо и най-силно оръжие е и най-голямата им слабост – това, че играят наистина много добре. Както може да им помогне, така може да им изиграе лоша шега срещу опитен отбор като Левски.

Двата отбора са напълно равностойни, въпреки различните им силни и слаби страни. Финалът е непредсказуем, но можем да кажем, че е напълно възможно Рилски спортист да вдигне Купата на България.“, заяви пред Sportal.bg Бойко Младенов.

Снимки: facebook.com/basketballfederation

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти