Ман Юнайтед с изненадващи назначения и промяна в структурата на клуба

Ман Юнайтед с изненадващи назначения и промяна в структурата на клуба

Манчестър Юнайтед изненадващо днес обяви сериозни промени в структурата на клуба и назначения на две позиции, за които от години се спекулираше с имената на различни кандидати. Изненадващо Джон Мърто официално поема функцията на спортен директор на “червените дяволи”, а Дарън Флетчър, който от около месец бе част от щаба на Оле Гунар Солскяер, вече ще е технически директор.

Мърто заема позицията на човек отговарящ за футболното развитие в школата и първия тим от своето назначение през 2013-а година, само няколко месеца, след като Ед Уудуърд официално пое управлението на клуба от Дейвид Гил. Той се превръща и в първия спортен директор на 20-кратните шампиони на Англия в историята на клуба и ще отговаря за цялостното развитие и дългосрочната стратегия на клуба.

“Джон поема лидерската позиция и всички отговорности за цялостната стратегия и всички операции свързани с футболната част от функционирането на клуба, като по този начин допълнително трябва да укрепи една вече съществуваща основа. Това назначение има за цел да надгради над връзката създадена в последните години между Джон, Оле и всички останали, които са ангажирани с тези процеси, за да подпомогне постигането на бъдещи успехи. Като спортен директор Джон ще работи на ежедневна база с Оле за постигането на най-високата възможна класа в първия тим,” се казва в официалното съобщение на клуба.

От там са е направено още едно важно уточнение - Мат Джъдж, който този момент основно отговаряше за преговорите за трансфери, вече също ще се отчита на новия спортен директор.

Бившият футболист на Ман Юнайтед Дарън Флетчър пък поема функцията на технически директор, който също ще работи с Джон Мърто, а функцията му е да осъществява основно връзката между първия тим и школата и дългосрочната стратегия за интегриране на юноши в мъжкия отбор.

В момента "червените дяволи" заемат второ място в класирането с 54 точки, но на цели 11 от Манчестър Сити, който е водач. Въпреки това те са много близо да си осигурят участие в Шампионската лига в две последователни години за пръв път след ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Още от Футбол свят

Виж всички