Новият спортен директор на Манчестър Юнайтед с първи думи

Новият спортен директор на Манчестър Юнайтед с първи думи

Новият спортен директор на Манчестър Юнайтед Джон Мърто заяви, че това са много ентусиазиращи времена за клуба и че за него е чест да бъде част от този процес на обновление, който тече в клуба. Той изненадващо бе обявен днес за първия спортен директор в историята на “червените дяволи”, а Дарън Флетчър поема функцията на технически директор в клуба. Мърто е на работа в клуба от 2013-а, а сега официално получи повишение на своите отговорности.

Ман Юнайтед с изненадващи назначения и промяна в структурата на клуба
Ман Юнайтед с изненадващи назначения и промяна в структурата на клуба

“Това са много екзалтиращи времена за всички в Манчестър Юнайтед. Мъжкият отбор, академията и женският ни тим се представят силно, но има още много за надграждане. За мен е привилегия да бъда част от този процес и чест да ръководя футболната част от процесите в клуба, заедно с Оле и всички останали, които са отдадени на това да донесат успеха в клуба,” заявява самият Мърто след назначението си.

От Манчестър Юнайтед подчертават в официалното си съобщение, че Оле Гунар Солскяер също ще остане напълно ангажиран, заедно с всички налични средства, в процеса по селектиране и набелязване на трансферните цели на първия отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички