Скот Мактоминей: Ибрахимович е безмилостен

Скот Мактоминей: Ибрахимович е безмилостен

Халфът на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей разказа какво е било в отбора, докато Златан Ибрахимович беше там. Той го описва като безмилостен и споделя, че е трудно да си около него. Шведският нападател прекара два сезона на "Олд Трафорд", след като пристигна през 2016 г. Той вкара 29 гола в 53 мача за "червените дяволи".

"Той беше безмилостен. Няма да кажа повече от това. Отличен професионалист, работеше много, голямо присъствие в съблекалнята, където беше гласът", разказа Мактоминей.

"Той е безмилостен в това, че иска да печели непрекъснато. Ако не си със същия подход, няма да успееш заедно с него, той ще ти направи живота труден. По-добре да работиш много, за да побеждаваш. Иначе ще е трудно време за теб.

Обичам такива хора във футбола. Той има легендарна кариера, която си е заслужил, така че няма какво да кажа освен да го похваля. Понякога е трудно да си около него, но това е положително", допълни той.

Мактоминей казва, че е научил много от Ибрахимович, но неговите най-големи примери са Лионел Меси и Кристиано Роналдо: "Когато си малък, Меси е перфектният пример за някой, който е ритан от по-големите играчи. Меси поема ударите като патица във вода. Когато го гледах, беше истинско вдъхновение. Да видя, че един от най-малките играчи на терена е най-добрият. Тогава си казах: "Защо и аз да не бъда?"
След това, когато растеш, ставаш по-голям и по-силен, гледаш Роналдо -неговата физика по отношение на това как работи върху тялото си. Неговото тяло, съзнание, талант се обединяват в едно. За млади играчи няма по-добър пример".

Още от Футбол свят

Виж всички