Олимпийските игри ще се проведат по план, уверен е вицепрезидентът на МОК Джон Коатес

Олимпийските игри ще се проведат по план, уверен е вицепрезидентът на МОК Джон Коатес

Австралиецът Джон Коатес, един от най-високопоставените членове на Международния олимпийски комитет, каза, че е на 100 процента сигурен, че Олимпийските игри в Токио от 23 юли до 8 август ще се проведат.

Пред "Никей Ейжа" той обясни, че решение за присъствието на зрители по време на спортните състезания ще бъде взето през март или април.

"Трудно е, много е трудно, но Игрите ще се проведат. МОК и Организационният комитет в Токио, японското правителство и общината в Токио са решени да посрещнат тези Игри. Тяхната увереност, че това ще се случи не е намалявала от появата на световната пандемия през февруари миналата година. Запазихме решимостта си и не виждаме пречка за това", каза Коатес, който е вицепрезидент на МОК и оглавява координационната комисия.

По последни данни обаче обществото в Япония е силно настроено срещу провеждането на спортния форум заради влошаващата се ситуация с коронавируса. Близо 80 процента от жителите на страната не подкрепят идеята за Олимпийски игри в столицата им това лято.

Още от Токио 2020

Виж всички