Златан за Михайлович: Този човек е по-силен от мен

Златан за Михайлович: Този човек е по-силен от мен
Как Михайлович се превърна в 69-годишен бездомник
Как Михайлович се превърна в 69-годишен бездомник

Златан Ибрахимович сподели интересни подробности от взаимоотношенията си със Синиша Михайлович. Двамата работиха заедно в Интер между 2006 и 2008-а година, когато шведът водеше атаката на тима, а сърбинът беше помощник-треньор. Преди няколко месец пък Михайлович, който сега е начело на Болоня, беше отправил оферта към Ибра да се присъедини към клуба му. Ветеранът обаче избра да се завърне в Милан.

“Смятам, че Синиша е изключителен човек и съм късметлия, че го познавам”, заяви Златан при представянето на автобиографичната книга на Михайлович “La partita della vita”.

“В началото не се харесвахме, но когато пристигнах в Интер и се запознах с него, се влюбихме още от първия ден. Преди съм казвал, че ако тръгна на война, Сини ще е в първата редица, а аз ще съм във втората”, добави Ибрахимович.

“По време на един мач Ювентус - Интер исках да го убия - отговори самият сърбин. - Мислех му най-лошото. За радост обаче, нищо такова не се случи. Когато той се озова в Милано, видях, че това е един страхотен човек и съм горд, че съм негов приятел.”

“Синиша беше по-силен от мен - продължи Ибра, говорейки за борбата на треньора с левкемията. - Рекох му: “Kажи от какво се нуждаеш и аз ще го направя, всичко ще сторя”. Иначе Михайлович направи всичко по силите си, за да ме вземе в Болоня. Той използва точните думи, но аз бях честен спрямо него, че вече не тичам, както едно време. Той обаче ми отговори, че няма да има нужда да бягам, а ще чакам отпред. Обясних му, че бих подписал с Болоня само заради него, но тогава дойде офертата от Милан. Изборът не беше между Болоня и Милан, а между това да продължа кариерата си и да се откажа”.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички