Как Михайлович се превърна в 69-годишен бездомник

Как Михайлович се превърна в 69-годишен бездомник
Синиша Михайлович пребори и коронавируса
Синиша Михайлович пребори и коронавируса

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович разкри подробности за битката си с левкемия. Той беше диагностициран през юли 2019 г., след което започна лечението си. В момента 51-годишният сърбин е добре. Оказва се, че докато се е лекувал, от клиниката, в която е лежал, са му дали фалшива самоличност.

“В болницата бях записан под името “Cgikjltfr Drnovsk” - 69-годишен бездомник. От клиниката не искаха да привличат интереса на любопитни хора, които евентуално да притесняват останалите пациенти. Но след първите два курса на химиотерапия наистина заприличах на 69-годишен човек”, сподели Михайлович в интервю за Corriere della Sera.

“Когато ме приеха, тежах 75 кг и има само 300 бели кръвни телца в цялото ми тяло - продължи той. - Умолявах докторите да ме оставят да си ходя. Почти паднах не земята пред очите на всички. Но когато се видях по телевизията, не се разпознах. Исках да отправя съвет към останалите хора, че не трябва да се срамуват, че са болни.”

“Да се разболееш не означава, че си виновен. Това просто се случва. Светът се сгромолясва отгоре ти и си длъжен да реагираш. Всеки го прави по свой си начин. Истината е, че не съм герой. Аз съм човек, който говореше, че войната се печели с кураж. Но в действителност се страхувах, плаках и се чудех защо това ми се случва. Молех се на Бог. Тези, които не са успели да се излекуват, не са загубеняци. Това не е загуба, това е една шибана болест. Няма рецепта за излекуването, или поне аз нямам такава.”

“Може би се чувстваш като войн, но без лекарите си за никъде. Можеш единствено да не загубиш желанието за живот. Всичко останало не зависи от нас. Сега вече се наслаждавам на всеки момент, а преди не го правех, защото приемах всичко за даденост. Важно е да си здрав и да обичаш. Нищо друго. Болестта ме направи по-добър човек, който вече винаги се стреми да гледа на чашата като наполовина пълна. Преди три дни си правих нови тестове - на кръвта, на дробовете, на костния мозък. Всеки такъв път се притеснявам. Следващите тестове ще са през юни и така по два пъти годишно.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички