Гледай на живо

ЕВРО 2024: Испания 0:0 Италия

Официално: Байерн се отказа от Дейвид Алаба

Официално: Байерн се отказа от Дейвид Алаба
30 звезди, чиито договори изтичат следващото лято
30 звезди, чиито договори изтичат следващото лято

Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер обяви, че клубът оттегля последната си оферта към Дейвид Алаба за нов петгодишен договор, след като мениджър на австрийския национал е отказал последното предложение. 28-годишният играч е в Байерн вече 12 години, а контрактът му изтича след 9 месеца. Разговорите между двете страни се точат вече няколко месеца, но основният проблем е заплатата, за която имат различни виждания.

"Ние предоставихме на Дейвид и неговия съветник достатъчно време, за да обмислят нашето предложение. Смятам, че им направихме добра оферта”, заяви Хайнер пред BR24 Sport.

"По време на нашата последна среща им казахме, че искаме яснота по въпроса до края на октомври. И тъй като краят на октомври беше преди два дни и ние не бяхме чули нищо от тяхна страна, се свързахме с агента на Алаба. Отговорът беше, че офертата все още е незадоволителна и трябва да помислим отново. След това oбаче ние в клуба решихме да я оттеглим напълно. Това означава, че вече няма оферта. Разбира се, че вече мислим за негов заместник, защото трябва да планираме за бъдещето”, обясни шефът.

Алаба има спечелени две Шампионски лиги с Байерн, както и 9 шампионски титли в Бундеслигата и 6 купи на страната. Но хората около него имат своя истина и държат на нея. Те смятат, че Байерн не прави разлика между играчите и техния принос.

"Дейвид е в клуба вече 12 години. И през цялото това време е напълно лоялен. Никога не е предавал клуба, не е влизал в задкулисни преговори с други отбори или който и да било. Тренирал е и е играл на 100 процента. Смятаме, че тези качества трябва да бъдат оценени и да са направили впечатление, но явно не е така”, коментира човек от обкръжението на австрийския национал.

Според информациите тъмнокожият футболист е най-близо до трансфер в Ювентус.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички