Пиоли: Да изпитваш напрежение е привилегия

Пиоли: Да изпитваш напрежение е привилегия

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира очакванията пред тима, утрешния мач срещу Болоня и новите попълнения на “росонерите”.

“Дали сме претенденти за Скудетото? Не знам, трудно е да отговоря на тези въпроси. Винаги трябва да показваме, че сме амбициозен отбор. Прогнозите се правят, за да бъдат опровергани. В предишните два сезона Милан загуби откриващия си мач, трябва да променим тази тенденция. Утрешният ни мач срещу Болоня ще е различен, петте гола от миналия ни двубой с тях вече нямат значение. Ще има други футболисти, в края на сезона играехме в много кратък период. Тяхната мотивация ще е максимална, но нашата също. Да изпитваш напрежение е привилегия. Това означава, че си достигнал определено ниво, целта ни е да се подобрим през този сезон. Трябва да сме амбициозни, ние сме Милан. Необходимо е да продължим да израстваме. Ние сме много млад отбор с голямо пространство за развитие.

Новите попълнения бяха посрещнати от задружен колектив, в който всеки помага много на другия. Браим Диас и Сандро Тонали имат талант и перспектива, готови са веднага да ни помогнат. Чиприан Татарушану пък носи опит със себе си. Анте Ребич е много важен играч за нас. Той разполага с качества, физическа сила и дълбочина. Допълва нашето развитие в атака. Той страдаше, че не успя да ни помогне в Европа, но е готов да подкрепи отбора”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Още от Футбол свят

Виж всички