Ибра: Не е важно на колко години съм, а какво правя

Ибра: Не е важно на колко години съм, а какво правя

Златан Ибрахимович започна сезона в Серия "А" с два гола за победата на Милан над Болоня (2:0), а след мача беше критичен към себе си и сподели, че е трябвало да вкара още попадения. Нападателят, който скоро ще навърши 39 години, похвали младите в тима и очерта целите пред "росонерите".

"В добра форма съм, въпреки че това беше едва вторият ни официален мач за сезона. Победихме, но исках да отбележа повече голове. Ако бях на 20 години, щях да вкарам поне още два", заяви Ибра.

"Не съм стар. Аз съм като Бенджамин Бътън - раждам се възрастен и умирам млад. Шегата настрана, играхме наистина добре, но още не сме на 100% и допуснахме някои грешки. Целта ни е да постигнем повече от миналия сезон. Младите момчета се трудят много сериозно, слушат и са дисциплинирани. След последните 6 месеца те научиха какво трябва да правят, за да са на ниво", продължи шведът.
"Тази година ще приемаме всеки мач като финал и ще сме пределно концентрирани. Харесва ми да нося отговорност. Най-голямо е напрежението, под което сам се поставям. Не искам хората да говорят за годините ми, искам да бъда третиран като всеки друг. Няма значение, че съм на 39, предпочитам да ме възприемат, сякаш съм 20-годишен и трябва да върша същата работа", изтъкна Ибрахимович.

Още от Футбол свят

Виж всички